2012. július 4., szerda

Isten ma is képes a csodákra


2012. márciusában érdekes módon tapasztaltuk meg Isten hatalmát. Az erdélyi Nagyszebenbe indultunk, ahonnan a Levelező Postaláda Klub "Titkos terv" című frissen nyomtatott leckesorozatát és DVD-re égetett bibliai tanítást készültünk a kárpátaljai Beregszászba szállítani.
Isten az Igéjén keresztül bíztatott bennünket, hogy velünk lesz és megsegít.
Késő estére járt már, amikor a 2 tonnányi szállítmánnyal begördültünk az ukrán vámhoz. A vámtisztviselők nemtetszése lerítt az arcukról. „Hogy gondolják azt, hogy ekkora rakománnyal átengedjük Önöket?!” Nem is engedélyezték az Ukrajnába való belépésünket mondván, ennyi irodalmat nem vihetünk be az ország területére.
Továbbá arról is tájékoztattak bennünket, hogy bármilyen DVD határon való átszállítása bűntetendő cselekménynek minősül. Ennek értelmében a munkatársunkat, S. Sándort – a gépjármű sofőrjét, akár bűncselekmény miatt vád alá helyezhetik. Hiába próbáltuk a magunkkal vitt dokumentumokkal igazolni, hogy a szállítmányt nem árusításra visszük, hanem ajándékba adjuk a gyermekeknek, a tisztviselők hajthatatlanok maradtak.
“Mit tegyünk most?!“ Az ukrán és román határ között rekedtünk. A vízumunk nem engedélyezte mint ukrán állampolgároknak, hogy újból visszatérjünk Romániába. Ukrajnába pedig nem folytathattuk az utunkat. Istenhez imádkoztunk. Tegyen csodát, és adjon megoldást ebben a lehetetlen helyzetben. Az éjszaka közepén telefonon hívtuk a határátkelőtől mintegy 35 kilóméterre lakó missziós munkatársunkat, és segítségét kértük.
Már hajnali 3:00 is elmúlt, amikor K. Barna testvér megérkezett, hogy a DVD-ket visszaszállítsa Romániába. Közben Isten egy határőrt is állított mellénk segítőnek. Határőrként megkérte az egymást követő személygépkocsik sofőrjeit, akik az olcsóbb üzemanyagért mentek át Ukrajnába, hogy 2-3 doboz levelező leckét vigyenek át a vámon. Az így átjuttatott csomagokat két utitársunk, B. Ibolya, GYEK-munkatárs és D. György, önkéntes tanító, a határon átjutva gyűjtötte össze az ukrán oldalon. Egy útmenti árok szélén várták az újabb és újabb ismeretlen személygépkocsikból előkerülő csomagokat. Számukra idegenek egymás után adták ki autójukból a levelező lecke-csomagokat.
Összesen 12 autó vezetője vett részt az akcióban. Hála az Úrnak mindegyikükért! Az összes irodalom megérkezett rendeltetési helyére.

Hisszük, hogy ezek a levelező leckék áldásul szolgálnak sok Ukrajnában élő gyermek számára!
(Ibolya B.és Sándor S., Kárpátaljai GYEK munkatársak, elmondása alapján)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése